Existeix
un problema real de qualitat, associat a
la curta durabilitat dels productes frescos i a l’’aparició de malalties
anomenades fisiopaties, tant en camp com en el període de post collita.
Els problemes es manifesten en forma de enfosquiments y suros principalment. Que apareixen en major quantitat en la part basal del fruit i en el centre o cor del mateix.
Aquests problemes obeeixen a desequilibris entre els diferents nutrients provocats per fertilitzacions mal dissenyades.
Sovint són excessos de N, K, P, Mg i B i carències de N, P, Ca, Zn, Mn, B. També les aplicacions fetes en un moment equivocat poden produïr certs antagonismes que limitin l'absorció d'altres nutrients.
Aquests desequilibris es manifesten més o menys segons factors ambientals, vigor, productivitat i reg, de forma que els símptomes queden sovint enmascarats, dificultant la diagnòsi.
Els problemes es manifesten en forma de enfosquiments y suros principalment. Que apareixen en major quantitat en la part basal del fruit i en el centre o cor del mateix.
Aquests problemes obeeixen a desequilibris entre els diferents nutrients provocats per fertilitzacions mal dissenyades.
Sovint són excessos de N, K, P, Mg i B i carències de N, P, Ca, Zn, Mn, B. També les aplicacions fetes en un moment equivocat poden produïr certs antagonismes que limitin l'absorció d'altres nutrients.
Aquests desequilibris es manifesten més o menys segons factors ambientals, vigor, productivitat i reg, de forma que els símptomes queden sovint enmascarats, dificultant la diagnòsi.
Aquests
problemes poden afectar a volums grans de fruita, segons finques i factors ambientals. Aquest fet, obliga, en ocasions, a avançar
el moment de recol·lecció el que pot afectar per exemple en continguts menors
de sucres a la polpa.
L’assessorament sobre optimització de les pràctiques agràries ha de permetre millorar la qualitat del fruit durant el seu procés de producció, minimitzant les pèrdues econòmiques associades a aquestes fisiopaties. L’objectiu també es allargar la vida d’emmagatzematge durant la post collita (“Shelf life”) i la conservació en fred de determinats tipus de fruites.
L’assessorament sobre optimització de les pràctiques agràries ha de permetre millorar la qualitat del fruit durant el seu procés de producció, minimitzant les pèrdues econòmiques associades a aquestes fisiopaties. L’objectiu també es allargar la vida d’emmagatzematge durant la post collita (“Shelf life”) i la conservació en fred de determinats tipus de fruites.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada