MILLORA DE LA QUALITAT DE LA FRUITA

Existeix un problema real de qualitat,  associat a la curta durabilitat dels productes frescos i a l’’aparició de malalties anomenades fisiopaties, tant en camp com en el període de post collita.

Els problemes es manifesten en forma de enfosquiments y suros principalment. Que apareixen en major quantitat en la part basal del fruit i en el centre o cor del mateix.

Aquests problemes obeeixen a desequilibris entre els diferents nutrients provocats per fertilitzacions mal dissenyades.

Sovint són excessos de N, K, P, Mg i B i carències de N, P, Ca,  Zn, Mn, B. També les aplicacions fetes en un moment equivocat poden produïr certs antagonismes que limitin l'absorció d'altres nutrients.

Aquests desequilibris es manifesten més o menys segons factors ambientals, vigor, productivitat i reg, de forma que els símptomes queden sovint enmascarats, dificultant la diagnòsi.

Aquests problemes poden afectar a volums grans de fruita, segons finques i factors ambientals. Aquest fet, obliga, en ocasions, a avançar el moment de recol·lecció el que pot afectar per exemple en continguts menors de sucres a la polpa.

L’assessorament sobre optimització de les pràctiques agràries  ha de permetre millorar la qualitat del fruit durant el seu procés de producció, minimitzant les pèrdues econòmiques associades a aquestes fisiopaties. L’objectiu també es allargar la vida d’emmagatzematge durant la post collita (“Shelf life”) i la conservació  en fred de determinats tipus de fruites.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada